Om resan

Hej kompisar, vänner, kära, nära och familj!
 
Den första februari åker jag till Bangalore i södra Indien för att volontärarbeta i sju veckor. Det känns så himla konstigt och spännande och läskigt på samma gång. Inte nog med att det är första gången jag reser själv så är det också första gången jag är borta så länge i sträck. Kommer förmodligen vara de mest lärorika veckorna i mitt liv.
 
Nu undrar ni säker vad det egentligen är jag ska göra där? Först och främst kan jag ju berätta att jag åker dit med Peace Works och kommer jobba med en organisation som heter Concerns Universe Foundation. Det är ett samhällsutvecklingsprojekt som arbetar med och stöttar utsatta kvinnor och barn. Allt från förskolor som barn till ensamstående kvinnor kan vara på under dagarna, till läxhjälp, engelska undervisning mm. Själv kommer jag vara på ett lärocenter där man bland annat får lära sig engelska och datorkunskap. Exakt vad jag kommer göra vet jag inte än men förhoppningsvis får jag veta det innan jag åker :-)
 
Jag kommer bo i en värdfamilj och det känns också väldigt spännande. Det är alltid lite läskigt när man ska bo hos en familj man aldrig träffat. Såklart hade det kanske varit skönt att bo på typ ett hostel under tiden man är där men samtidigt får man ju lära sig och se så himla mycket mer om man bor i en familj. 
 
Nu är det bara 36 dagar tills jag åker och tror att det nu jag börjar förstå att jag verkligen ska åka. Det var i somras jag kom på att jag vill åka på en sån här resa så jag har pratat sjukt mycket om det men nu händer det verkligen på riktigt! Flygresan är bokad, avgiften betald, har börjat ta vaccin och fått mitt visum!
 
 
 
 
 
 
Om resan | Bangalore, Indien, Peace Works, Volontär | | En kommentar |
Upp