Iaktagelser 1

Åh vad glad jag blir när jag ser att det är så många som är inne här!! Allt känns verkligen tusen gånger bättre när ni slänger in lite peppande ord!
Igår kväll var första kvällen då jag inte var så ledsen att jag behövde gråta och ringa mamsen eller papsen. Så det är ett enormt framsteg eftersom varenda dag slutat så hittils :-)
 
Under den lilla tid jag varit här har jag gjort några iaktagelser:
 
- Man rapar hej vilt. Var tvungen att googla det för blev så chokad när min handledare på jobbet rapade och fes samtidigt (återkommer till fisen) och tydligen ses det som en artig handling som visar att man är mätt och belåten. (Även om de rapar fastän de inte ätit)
 
- Fiser gör man också hej vilt. Försökte även googla det här fenomenet men utan resultat. Jag har så här långt dragit slutsaten att man fiser när man ätit. Det har känts lite konstigt när man sitter i kontoret på skolan eller i vardagsrummet och pratar och det börjar brumma i sällskapets byxor. 
 
- De nickar på huvudet i sidled. Som vi kan göra ibland när vi är osäkra men när betyder det JA, ABSOLUT! Mycket förvirrande!!!
 
- Ståtoaletterna. När jag först fick se toaletten där jag bor ville jag bara lägga mig som en pöl på marken och börja grina. Jag tänkte "VAD GÖR JAG HÄR???" och jag kan poängtera att min erfarenhet av ståtoa var --> 0. Nu tycker jag det är........ MEGAFRÄSCHT?!?! Tänk dig att slippa gnugga rumpis mot bacilltoalettstol med bajs och kiss och människoäckelpäckelbasilusker! Lyllos mig som slipper det va! Nackdelen är det där med att torka sig. Vad jag googlat mig fram till (tack google för att du finns) är att indiska avloppssystem inte är jätteförtjusta i papper. Ops, we got a problem!! 
 
Toaletten på skolan. Ser typ likadant ut hemma! :-)


 
I Indien | |
#1 - - Mats Wester:

Underbart, jag skrattar ihjäl mig av ditt sätt att beskriva dina betraktelser! Kom inte hem med rap och fis-traditionerna bara :)
Kram pappa

#2 - - Anonym:

Hej Emma,
Intressant att läsa dina rapporter. Livet ter sig tydligen lite annorlunda ut där än hemma. Nyttigt att ta del av andras livssituation.

Vi älskar dig!
Farmor och farfar

#3 - - Matilda Wester:

Fina Emma, tänk vad du får vara med om! Och rolig är du också 😉❤️😘

#4 - - Lena Wester Åkesson:

Oj, oj, oj! Jag har skrattat så jag gråtit åt din bloggning idag. När jag jobbade på Östermalm på dagis som kockerska fick jag lära mig en ramsa: en rap och en fis är husmors bästa pris. Den ramsan kanske kommer från Indien. Vem vet. Men det är ju bra att du har god toaletthygien och slipper toasitssnusket. Personligen tycker jag att jag tar gärna toasitssnusket. En iakttagelse jag gjorde just nu är att om du saknar dessa hål i golvet när du kommer hem så har du ju golvbrunnarna i duschen. NU gick jag för långt. Ursäkta mig! Vilken faster du har. Ju, uj! Från det ene till det andra och för att byta fokus, jag är jätteintresserad av maten i Indien. Du får gärna introducera mig i Indiskkokkonst. Några bilder kanske? Det blev lite lång kommentar jämfört med de andras. Men kram på dig och du är så modig och tuff. Kram faster Lena

#5 - - Helene Björkman:

Emma pemma päronpung! Du är väl för rolig! Men hur ska detta bli när du kommer hem? Det här med rap och fis-situationen???? Sååå chockad kan du ju inte vara😂😂😂
Men fasiken vad strong du är, duktig och klok.
Tänk det har gått över en vecka sen du åkte redan!! Varje dag kommer lämnar bättre och bättre😊Puss och kram
Tant Helene😘❤️

#6 - - Sofia:

Hahahaha med tanke på fis-situationen borde du känna dig som hemma!

Svar: True…..
emmatillindien.blogg.se

Upp