Maten!

Vi kan ju ägna åtminstone ett inlägg så här i början om maten. Min kost består just nu av ris, ris, bönor, lite kyckling, ägg, ris, olika former av indiskt bröd. Varierad kost. Not! Inte som hemma i alla fall. Det som varit absolut jobbigast hittills har nog varit frukostarna. Ska man vara helt ärlig är man kanske inte sådär jättemegasugen på en stark och varm böngryta med något slags bröd typ direkt när man vaknat. Men det är exakt det som serveras varje morgon här i huset. Första morgonen trodde jag att jag skulle dö. Hade kunnat offra min högra hand för att få en skål med yoghurt och flingor. Nu har jag börjat vänja mig. Eller jag har snarare accepterat det faktum att det är så frukosten ser ut nu. Jag säger inte att jag inte gillar det för maten här är verkligen god, men det är fel tid på dagen enligt min kropp. Vem vet, när jag kommer hem igen kanske jag tycker morgongröten är opassande!

Till lunch äter jag nästan alltid samma som frukosten. Det vill säga bröd med någon slags gryta. Av någon anledning smakar det alltid godare då? Kanske gör att kroppen är redo för stark gryta. Till middag är det ofta ris eller någon gryta med bröd. Det är ju inte bara kokt ris utan väldigt gott ris med massa kryddor och kokosmjölk och örter. Mums! Där brukar en kycklingvinge eller så slinka ned också. Men mycket kött är det verkligen inte. För någon dag sen frågade auntie om jag ville ha vitaminpulver och jag frågade vad det var, för jag förstod inte vad hon menade. Då menade hon proteinpulver som man blandar med mjölk. Jag tog inget men de kanske är smart att dricka sånt om när äter så himla lite kött?

Hela tiden bjuds det på te. Det är jättejättesött och smakar lite som espresso house chailatte. Det blir alltid en liten hinna på ytan av teét så man måste dra undan det med pekfingret. Ibland får jag kaffe också. Men det smakar verkligen inte som kaffe. Det är också så megasött att det knastrar i hjärnan när man dricker det. Första gången jag fick kaffe förstod jag inte ens att det bar kaffe! Haha! Helt ärligt känner jag knappt någon skillnad på kaffe och te. Det enda skulle kunna vara att kaffet har en lite mörkare och bittrare underton än teét som är genomsött. Men nu tycker jag det är gott! Längtar efter bryggkaffe!!!

En sak jag reflekterat över när det kommer till maten är hygien och förvaring. På gatan utanför hänger slaktade, flådda kycklingar ute hela dagen i 25 gradig värme. Flugorna sitter på dem i stora klasar så man knappt ser kycklingen. Det är förmodligen det köttet jag äter har jag senare kommit på. Då tänker jag att jag borde må väldigt dålig. Min lunchlåda som jag får med mig varje dag ligger i min ryggsäck hela dagen tills det är lunch. Tänker att jag borde må dåligt då också. När jag ser hur köket där jag bor ser ut (flugor överallt och det har nog inte städats där ordentligt på ett bra tag) tänker jag ännu en gång att jag borde må väääääldigt dåligt. Plus att de knappt använder tvål när de tvättar händerna. MEN, peppar peppar ta i trä, jag mår bra? Jag borde ju vara ett levande bevis på att vi är för övernojiga hemma. Eller så är jag bara otroligt okänslig. Flera gånger sen jag kom hit har jag blivit serverad mat då jag verkligen tvekat rejält om jag ens ska äta det. Bedömt på konsistens, temperatur och hur det tillagats MEN inte kunnat (av artighetsskäl) säga nej. Har varit hundra procent säker på att maten kommer vilja lämna kroppen pronto, men jag har ändå klarat mig. Så det här inlägget tillägnas Emmas starka mage. Heja magen!

Kan ju tillägga att allt äts med händerna och att jag äntligen börjar få till tekniken :-)

Chapatti (stekt tunnt bröd) med en gryta med potatis var dagens frukost.

Samma gryta som imorse fast igår morse.

Lunch! Chapatti med någon slags tomat gryta.

Jättesött kaffe och dosa (ett slags bröd som ångkokats och har konsistens som en svamp ungefär) med yogurt och en stark grytsås. Det här var allra första frukosten!











I Indien | |
#1 - - Rebecka :

Fräscht!!!!!!! Inte en droppe fett ju?! Kom inte hem som en pinne Emma hehehhe skoja!! Puss!!!!!

Svar: Neee! Inget fett alls! Men saknar rostis med ett fett lager bregott! Och port salut! Mmmmm!!
emmatillindien.blogg.se

#2 - - Annette:

Du Emma - jag tror jag kan hoppa över en del böcker jag borde läsa liksom en del tv-program för nu läser jag din blogg och du är bara så bra på det! Underhållande och det känns som jag vet precis hur din mogongryta smakar vid det här laget... Och så är du orädd, det imponerar!
Annette

Upp