Kyrka och kvinnofest

Ännu en toppendag! 

Imorse var det kyrkdags eftersom det är söndag. Uncle var sjuk så det var bara jag och auntie som tog oss iväg men innan dess klädde vi på mig. Ja, du läste rätt! Jag fick hjälp med påklädandet för jag skulle premiära med min sari! Det tog en liten stund till vi fick till det men när den väl var på dog jag. Jag kände mig så fin? Har nog aldrig känt mig så fin faktiskt! Och färgen och mönstret är så jäkla fint tycker jag. En riktig Emmig sari! Dock är det lite knepigt att gå i den men jag lär väl få till knixet så småningom.

Den här gången gick vi till en annan kyrka än sist. Och jag måste säga att jag gillade den här mycket mer. Stämningen var ganska lättsam och mycket mer vänlig. Inte sådär intensiv som när pastorn står och skriker böner. Blev lite rörd av det hela också när jag såg alla hundratals människor som var där och hade en sån gemenskap. Sen åkte vi buss hem och det måste jag säga var en upplevelse i sig! Dörrarna var vidöppna hela resan och de som skulle av fick nästan hoppa av i farten. 

Efter kyrkan begav vi oss hemåt för liten paus innan nästa stopp: fira att en familjeväns dotter blivit kvinna! Alltså att hon fått sin mens. Så en mensmottagning. En himla bra sak att fira tycker jag! Hoppas vi börjar fira det i Sverige snart också. De hade ställt upp ett stort typ cirkustält mitt på en gata (classic indien) där det bjöds på mat. Tjejen som firades var i ett annat rum inne i huset där hon blev gratulerad av gästerna, lite som på bröllopet jag var på! Det var jättetrevligt det med, och maten var sååååå god! Vet inte om det berodde på att det var min första riktiga måltid på en vecka eller om det bara var sinnessjukt gott! Mmm, framför allt den friterade blomkålen med massa kryddor!

På kvällen har jag packat lite och hängt med familjen. Jag kommer sakna dem så mycket! De har varit så snälla, tröstat mig och verkligen tagit emot mig i deras hem med vidöppna armar. Hoppas att jag kan komma tillbaka snart och hälsa på dem!

Dagens outfit:
Mottagningen:


I Indien | |
#1 - - LenaWester Åkesson:

Underbart att få se dig så finklädd. Sköt nu om dig och ha en trevlig resa hem. Kram

Upp